Ontmoet Kris Van Steenberge

Ontmoet de auteur van ‘Woesten’ en ‘Blindelings’. Met interviewer Jooris Van Hulle leert u Kris beter kennen. De waarheden en de verzwegen feiten van Van Steenberges grootvader over de ‘Groote Oorlog’ waren de kiemen voor deze roman. De lentezon die scheen over de zerken in Vleteren gaf de doorslag. Het verhaal deed de rest. Woesten vertelt het broeierige verhaal vol dorpsgefluister vanuit het ...

Wanneer
woensdag 21 februari 2018

Pyjamavoorleesmoment

Trek je pyjama aan en kom mee naar het tweede knutsel- en voorleesmoment van 2018. Welkom om 18.30u in de uitleenpost van Wieze (Schoolstraat 2, 9280 Wieze).

Wanneer
vrijdag 23 februari 2018

Workshop upcycling

Heb je ook dingen liggen die je graag nieuw leven wil inblazen of waarvan je niet weet wat je ermee moet aanvangen? Creatieve en ecologische duizendpoot Kelly helpt je op weg om mooie en nuttige spullen te maken met materialen die we anders zouden weggooien. Na een korte algemene inleiding ga je specifiek aan de slag met oude fietsbanden (die zijn ter plaatse aanwezig). Breng gerust zelf ...

Wanneer
zondag 25 februari 2018

Workshop: Ik ben Panamarenko

Kunnen de kunstwerken van Panamarenko echt vliegen? We maken het onmogelijke mogelijk en bouwen onze eigen machines! We bewegen als een machine en zorgen zelf voor motorgeluid.

Wanneer
woensdag 7 maart 2018

Workshop: van film naar Virtuele Realiteit

In deze workshop maken we zelf een 360° video die je dan kan bekijken met een Virtual Reality bril!

Wanneer
zaterdag 10 maart 2018

Kleur je knetter

Jonge kinderen leren chemie aan de hand van leuke proefjes en komen in aanraking met schuimende mengsels en explosies!

Wanneer
woensdag 14 maart 2018

Voorleesfeest: voorleesbeesten

De Leesbeesten lezen voor op een ludieke en interactieve manier. Ze komen tijdens de maand maart naar de bib voor een knotsgek voorleesfeest. Jullie kunnen GRATIS genieten van de verhalen van deze twee getalenteerde dames. Een voorsmaakje vinden jullie alvast op www.deleesbeesten.be. Tot dan!

Wanneer
zondag 18 maart 2018

Maak een "automata" dat kunst maakt

We gaan aan de slag om een kunst-automata te bouwen. Dit is een gek trillend apparaatje dat helemaal zelf tekeningen maakt.

Wanneer
zaterdag 24 maart 2018

Bibquiz - 8ste editie

Voor de 8ste keer op rij organiseren we met de culturele vereniging De Geus onze jaarlijkse Bibquiz. Het is een algemene quiz voor beginnende en fervente quizzers met een mooie prijzentafel. De slimste jeugdploeg wordt extra beloond met een speciale prijs. Ploegen bestaan uit maximaal 5 deelnemers.

Wanneer
vrijdag 27 april 2018

Literair tafelen met Katrien Van Hecke

Je hebt van die romans die alle zinnen beroeren, en niet in het minst de smaakpapillen. Culinaire romans, zeg maar. Omdat er intussen al meer culinaire romans dan kookprogramma’s op tv zijn, is er een selectie van de fijnste verhalen gemaakt. Je kan gezellig komen luisteren naar pittig vertelde fragmenten. Bij deze lezing worden hapjes en drank voorzien door Katrien Van Hecke. Deze activiteit ...

Wanneer
dinsdag 29 mei 2018